Haber

Nişanca’nın 50 yıllık tapu sorunu çözüldü: Sözlerini yerine getirdiler

Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Binasında düzenlenen tapu teslim törenine Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu, Eyüpsultan İlçe Tapu Müdürü Hamit Karpınar, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve Nişanca Mahallesi sakinleri katıldı.

“2019 MART’TA BAŞLADIK, 2023 MART’TA BAŞLIKLARI ÇIKARMAYA GELİYORUZ”

Lider Deniz Köken, Nişanca Mahallesi’ndeki 50 yıllık tapu sorununun incelenmesinde zorlu bir süreçten geçtiklerini ve 2019 Mart ayında başladıklarını belirtti.

” VATANDAŞ VE BELEDİYE İŞ BİRLİĞİ İLE YAPILAN EN İYİ İŞLER”

Nişanca Mahallesi’nde yapılan çalışmaların vatandaş ve belediyelerin iş birliği ile yapılan en isabetli çalışmalardan biri olduğunu sözlerine ekleyen Önder Deniz Köken, şunları söyledi: “Biliyorsunuz ülke olarak çok büyük bir felaket yaşadık. Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın diyoruz ama bu arada kendi yol haritamızı, kendi güvenlik duvarlarımızı oluşturmamız gerekiyor. Bunun yolu da gerçek planlama ve gerçek inşaattan geçiyor.Hatasız bir inşaat da yapabilmek için.Doğru bir plan yapmak lazım.Artık İstanbul’da herkes kentsel dönüşüm algısından vazgeçsin, müteahhit bana bir tane yapacak diye. kendisi için öyle bir yapı yok Nişanca’da 800 ev var 800 evi 1600 konuta çevirseniz ne anlarsınız artık öyle bir model yok aslında bu kadar binanın sığma ihtimali yok aslında. Nihayetinde burası çok eski bir mahalle ve sokakları 7 metre.Çocuklarınıza bırakabileceğiniz gerçek bir tapu oluşturuldu.Vatandaş belediye işbirliği ile yapılmış en güzel çalışmadır.Herkese teşekkür ederim. , olarak toplum, harita şirketi, Kentsel Dönüşüm müdürüm, Planlama müdürüm. Milli formayla bu bahiste grupları ile mesai saatleri dışında da çalışarak bizleri bugünlere getirdiler. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Birlikte harika şeyler yapabileceğimizi kanıtladık.” söz konusu.

“NİSANCA’YI YENİDEN İŞLEYECEĞİZ”

Bölgede inşaat süreci başladığında Nişanca’nın ilmek ilmek işlenerek daha düzenli bir yapıya kavuşacağını vurgulayan Başkan Deniz Köken, ” Daha sonra inşaat süreci başlayınca yolda eksikliklerimize bakıyoruz. Ancak nihayet ilk yıkımı yapıp Nişanca’da törenle ruhsat verebilirsek, çoraplar yırtılır yırtılmaz inşallah gelir. İstanbul’un ilk kurulan mahallesidir, fetihle beraber bir çağı vardır. Defterdar, Otakcılar, Nişanca havzasını heba edemeyiz. Aslında adım attığı yerde bir tarih var. Keşke daha sistemli bir şekilde kurulmasaydı ama bundan sonraki süreçte burada kendi yol haritamızla ve sizlerle birlikte çalışacağımızı düşünüyorum.dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Deniz Köken, tapularını Nişanca Mahallesi sakinlerine tek tek teslim ederek bu önemli gün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tapularına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Nişanca Mahallesi sakinleri duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“BAŞKAN DENİZ KÖKÜNÜN SÖZÜNÜ SÜRDÜ”

Ayşe Kırmızı emeği geçen herkese teşekkür etti” dedi. Tabii bu bizim için sevindirici bir durum. Başka yerlerde yaşamak yerine yapılırsa en azından çocuklarımız kendi evlerinde yaşayacaklar. İyi şeyler olacağını umut ediyorum. Ben liderimize ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Sözlerini yerine getirdiler. herkese iyi şanslar” söz konusu.

“50 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ”

Başkan Deniz Köken’in sözünü yerine getirdiğini söyleyen Ali Osman Altun, ” Önderimiz Deniz Bey’e sözünü tutarak bu tapu sorunlarını çözdüğü için teşekkür ediyorum. Tapu işlemlerini başlatan Nihat abimiz ve ekiplerinden Allah razı olsun. Tapularımızı aldığımız için çok mutluyuz. Tüm Nişancalılara hayırlı olsun. 50 yıllık sorun çözüldüdedi.

“SİZ ALAMAZSINIZ DEDİLER AMA BİZ ALDIK”

Tapusuna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Nişanlılı Nazım Akbaba, şunları söyledi: Tapumuzu aldık ve yıllarca gece gündüz çok çalıştık. Mahallenin yaşlılarındanım, doğup büyüme Nişancalıyım. Tüm ölçümleri yaptım. Alamazsın dediler ama aldık. Liderimize emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.’ sözlerini kaydetti.

kepezajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu