Ekonomi

Loblaw ilk çeyrekte gelir ve karını artırdı

Kanada’nın önde gelen gıda ve eczane perakendecisi Loblaw Companies Ltd., tüketici talebindeki direnç ve gıda fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle ilk çeyrekte gelir ve kârında beklenenin üzerinde bir artış bildirdi. Şirket, bakkaliye ve ilaçlar da dahil olmak üzere temel ürünlerde güçlü satışlar yaşadı ve tüketicilerin tanınmış markalara daha ucuz alternatifleri tercih etmesiyle özel markalı ürünlerine olan talepte artış gördü.

Brampton, Ontario merkezli perakendeci aynı zamanda enflasyonist baskılara karşı koymaya yardımcı olan stratejik maliyet düşürme önlemleri ve promosyon faaliyetlerinden de yararlandı. Kanada’da gıda fiyatlarının önceki yüksek seviyelerinden düşmesiyle birlikte analistler, tüketicilerin harcama gücünün artacağını ve bunun da giyim gibi isteğe bağlı ürünler de dahil olmak üzere çeşitli ürün kategorilerinde daha yüksek satışlara yol açacağını öngörüyor.

Perakende segmentinde Loblaw, hem gıda hem de ilaç sektöründeki önemli büyümeyi yansıtarak ilk çeyrekte %4,4’lük bir satış artışı bildirdi. Şirketin toplam geliri, LSEG verilerine göre 13,46 milyar C$ (9,58 milyar $) olan ortalama analist tahminini aşarak bir önceki yıla göre %4,5 artışla 13,58 milyar C$’a (9,86 milyar $) yükseldi.

Loblaw için hisse başına düzeltilmiş kazanç 1,72 C$ olarak gerçekleşerek analistlerin ortalama tahmini olan 1,70 C$’ı aştı. Şirketin ilk çeyrekteki performansı, tüketici davranışları ve fiyatlandırma stratejilerinin finansal sonuçlarına katkıda bulunmasıyla yıla olumlu bir başlangıç yaptığını gösteriyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

sungurluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu